Hvorfor er det svært at få helt tjek på sin pension ?
Hvad er det konkret – som forhindrer de fleste i at få et solidt overblik over deres pension – hvilket jo ofte medfører at en del som helt opgiver at gøre noget ved det ? Der er over tid opstået en del barrierer.

En vital forklaring kan være, at der ikke er en forventning til fremtiden og at der derfor ikke træffes de rette valg. Denne forklaring drejer sig om vores egen indsats og formentlig den mest vitale forhindring.

En anden vigtig forklaring er, at pension er et svært tilgængeligt område. En del forstår ikke de mange dokumenter som man modtager fra pensionsselskaberne.
Her bliver der ofte anvendt udtryk om jura, forsikringsteknik m.m. Det er derfor vigtigt at man får gjort det tilgængeligt og nemt at forstå for den enkelte kunde. Kommunikationen bliver derfor svær og alt for tung for den enkelte forbruger.

Dernæst bliver pension præsenteret på en uoverskuelig og lidt kedelig stil.
Desuden mangler der tydeligvis en beskrivelse af nytteværdien af en pension. Hvor nytteværdien burde illustrere de mange muligheder og frihedsgrader, som pensionen giver. Man får et produkt som skal skabe en tryghed om en god alderdom men som ikke udtrykker de muligheder som en pensionsordning kan give.
Endelig modtages stribevis af mange informationer (ny pensionslovgivning samt nye opsparings- og investeringsmuligheder o.s.v.) – hvor der leveres et hav af belyste forhold – men som kan være svært at overskue virkningen af og hvad ændringen betyder konkret for den enkelte.
Dette kan håndteres ved uvildig pensionsrådgivning – søg sparring hos:
Tillegreen Consulting – # 30615006 – e-mail: peter@tillegreen.com

#optimerpension #pensionsformidler #pensionsraadgiver #pensionsudbuddet